Slankenyt

Du synes at du spiser sundt, men alligevel kryber vægten ubarmhjertigt opad. Hvis det er tilfældet bør du eventuelt kigge på hvor meget du spiser af de sunde ting, for nogle ting er godt nok sunde, men bliver de spist i større mængder kan de føre til at vægten stiger. Lad os kigge på nogle af synderne.

Nødder er sunde og indeholder den rigtige type fedt. Desværre smager de også godt så du kan nemt komme  til at spise for mange. Du bør maks spise en håndfuld om dagen. Derfor kan du nemt komme til at spise for mange hvis du eksempelvis spiser direkte fra posen. Del derfor nødderne op i portioner, der svarer til det du må spise på en dag. På den måde ved du præcist hvornår du har spist, hvad du må den pågældende dag.

Olivenolie er også sundt. Blandt andet som dressing på salat, men vær meget forsigtig med hvor meget du kommer på da en spsk. indeholder 100 kcal. Spiser du ude kan du eventuelt bede om at få dressingen i en skål ved siden af salaten, så du selv kan styre hvor meget der kommer på.

Hummus er blevet meget populær, hvilket skyldes at den indeholder masser af protein og den gode fedt, samt at den kan spises til næsten alt. Faren er at du sidder og nipper til den sammen med alle mulige lækkerier opdager du slet ikke hvor meget du egentlig får spist. Derfor kan der være en god ide kun at tage den mængde frem som du har tænkt dig at eller kan tillade dig at spise, og beslutte dig for at når den er spist, så er det slut. Et andet trick er at blande den med babygulerødder, selleri eller rød peber. Dette giver den mere fylde og den bliver mere næringsrig.

Appelsinjuice smager rigtig godt, og hvis den er friskpresset får du også fibre med. Det bedste er en hjemmepresset juice, da du her får fugtkødet med som indeholder fibrene, og du sparer lidt på kalorierne. For at undgå at drikke for meget så brug små glas, og beslut dig for hvor meget du vil drikke før du starter. Et andet trick kan være at blande den op med vand, så du strækker den længere. Gem eventuelt også noget til de næste dage.

Se også 20 snacktips til en flad mave

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner