Slankenyt

Her kommer et lille tip til hvordan du spiser mindre chokolade, så hvis du hører til dem som har svært ved at lade chokoladeskålen stå, så læs videre her.

Tricket bygger på undersøgelser udført af forskere ved Bern University i Schweiz. De har fundet ud af at hvis man sætter lidt småforhindringer op i forbindelse med spisningen af eksempelvis chokolade, så  spiser man mindre. En forhindring kan for eksempel være at chokoladen er indpakket. Man kom rent faktisk frem til man spiser ikke mindre end 30 procent mindre chokolade hvis den er indpakket. At bruge en sukkertang vil have samme effekt.

Hele kunsten er at gøre det lidt besværligt og nogle kalder fænomenet for folio-effekten. Man kan se det samme for pistacienødder, hvor der bliver spist færre nødder hvis folk selv skal knække skallen i stedet for at de er spiseklare. Det bedste er dog at ud over at du spiser mindre, vil føle dig lige så tilfredsstillet bagefter.

Hvis din ynglingschokolade ikke kommer indpakket, så kan du selv pakke den ind, eller bruge en sukkertang til at tage chokoladen med. Effekten vil være lige så god som hvis du købte chokolade, der allerede var pakket ind.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner