Slankenyt

Det er almindeligt kendt at desto flere grøntsager du spiser, desto lettere taber du dig. Der er mere og mere der tyder på at fibrene i grøntsagerne "stjæler" andre kalorier på deres vej igennem din krop. Det betyder at desto flere fibre der er i grøntsagerne, desto flere kalorier vil de fjerne og du undgår at kalorierne sætter sig på sidebenene. Spiser du desuden rå grøntsager vil en del gå ufordøjet igennem kroppen og du vil heller ikke optage kalorier fra disse.

Spis grøntsagerne rå

For at opnå den maksimale effekt bør du spise grøntsagerne rå. Det er sværere for kroppen at optage stivelse mv. hvis grøntsagerne ikke er kogt. Desuden skal du vælge så fiberrige grøntsager som muligt.

Det anbefales at du spiser mindst 500 gram grøntsager om dagen. Dette kan være en temmelig stor mængde grøntsager, og især hvis man spiser dem alle sammen på en gang, og du må endda gerne spise mere end de 500 gram. Derfor kan det anbefales at fordele grøntsagerne over flere måltider.

Spis for eksempel 200 gram til din frokost, og spis derefter et mellemmåltid der også består af 200 gram grøntsager. De sidste 200 gram kan du spise som sundt tilbehør til den varme mad om aften. Så er det lige pludselig til at overskue.

Fiberindhold i grøntsager

I tabellen nedenfor kan du se hvor mange fibre de er i de forskellige grøntsager.

 

Fiberindhold pr 100 gram Grøntsager
> 4 g fibre Porre, pastinak, rosenkål, selleri, persillerod og ærter
3-4 g fibre Broccoli og grønne bønner
2-3 g fibre Aubergine, blomkål, fennikel, gulerod, hvidkål, hvidløg, løg, majs, rødkål, rødbeder, rødløg
1-2 g fibre Asparges, bladselleri, champignon grønne salater, kartofler, peberfrugt, spinat, tomat
Mindre end 1 g fibre Agurk, bønnespirer, icebergsalat, kinakål, squash

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner