Slankenyt

Den 26-årige Maria Mogensen fra Odense, besluttede at ud ville dele hendes slankeprojekt med hele verden og det før end hun viste om hun i det hele taget kunne tabe sig. Hun oprettede således en blog på Facebook med navnet "Følg mit vægttab fra 124 - 80 kg".

Tankegangen var at hvis hun delte hendes vægttab og kunne fange folks interesse, så ville hun selv blive inspireret. Desuden ville målene være lettere at forstå hvis de blev skrevet på nettet, end hvis hun nøjedes med at tænke dem i hovedet.

Halvvejs igennem projektet har hun tabt 27 kg, men det har ikke været lige let at fortælle åbent om alt i forbindelse med slankeprojektet. Hun havde således en stor mængde følgere, som hun helst ikke ville skuffe.

Forskningen viser dog at hendes strategi faktisk kan være ret effektiv. Ifølge klinisk professor og overlæge på Rigshospitalet Bente Klarlud Pedersen, er der videnskabeligt bevis for at det hjælper at involvere sine venner og netværk. Vægtvogterne er et eksempel på dette, hvor man melder sig ind i en form for klub om at tabe sige. Facebook er så bare en nyere udgave af metoden.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner