Slankenyt


Bærbombe

Bærbombe

Dette er en grov galette

Kategori: 

Ingredienser

Til 4 personer ()

Dej

  • 80 gram hvedemel
  • 50 gram fuldkornsspelt
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. rørsukker
  • 50 gram blødt smør
  • 25 mL vand

Fyld

  • 250 gram friske bær. F.eks. en blanding af jordbær, blåbær, brombær og hindbær
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
Sværhedsgrad

Pris

Bærbombe fremgangsmåde

  1. Alle ingredienserne til dejen kommes i en foodprocessor.
  2. Alternativt kan du ælte dejen i hånden.
  3. Uanset metoden skal du helst undgå at arbejde for meget med dejen. Så snart den er smidig og hænger sammen er den klar.
  4. Dejen rules ud i en cirkel på 22 cm i diameter.
  5. Det nemmeste er at rule den direkte på stykke bagepapir.
  6. Jordbærrene skæres i mindre stykker og blandes med de andre bær.
  7. Sukker og majsstivelse vendes forsigtigt i bærrene.
  8. Bærrene fordeles nu på tærtebunden.
  9. Kanterne foldes op så de kan holde på saften fra bærrene under bagningen.
  10. Kanterne pensles med vand.
  11. Tærten bages i ca. 35 minutter i en 175º varm oven.
  12. Tærten er færdig når den er gylden og sprød.
  13. Tærten smager bedst hvis den serveres lun.
  14. Du kan eventuelt servere den med fraiche 9% eller skyr. Du kan også dryse lidt flormelis over.

Vær den første til at skrive en anmeldelse

(5/5)

Kommentarer

Ernæringsinformation

  • Kcal: 270 kcal
  • Kjoule: 1130 Kjoule


Top