Slankenyt

Rigtig mange tager en vitaminvand eller proteinbar efter træning i fitness-centret, i den tro at det må være sundt. Især når fitness-centrene selv sælger disse produkter. Sandheden er at du sandsynligvis bliver godt og grundigt snydt.  De fleste af disse produkter er proppet med sukker, og at du lige så godt kan gå over til den lokale bager og købe en god kage.

Produkterne indeholder som regel mineraler eller vitaminer, men mangler til gengæld alle de næringsstoffer som man finder i almindelige fødevarer. Samtidig indeholder de store mængder af sukker, der kan føre til fedt-ophobninger i leveren og hjerte-karsygdomme.

Lad os se på nogle eksempler.

Vægttabsbar - Nutrilett
Denne markedsføres som et måltidserstatning og på indpakningen står at den er en del af en lavkalorie diet. Sandheden er imidlertid at den indholder temmelig mange kalorier og ikke mindre end 16 gram sukker. Det svarer til 3 skiver rugbrød med pålægschokolade.

Baren indeholder således mælkechokolade, fruktose og glukosesirup hvilket altsammen er sukker. Den indeholder dog også protein, men alle ernæringseksperter er enige om at denne bar ikke kan erstatte et måltid på en sund måde. Tværtimod vil et normalt måltid mad være langt sundere. Hvis man vil tabe sig er det langt bedre at lægge kosten om, så man spiser produkter uden for meget sukker og fedt.

Energidrik - Rockstar XDurance
Denne energidrik indeholder ikke mindre end 67,5 gram sukker. Det svarer til 14 kopper kaffe med 1 tsk. sukker i hver.

Koffein kan være præstationsfremmende, men hvis man får det i store mængder kan resultatet være stik modsat. Der er således risiko for stigende hjertefrekvens, sure opstød, muskelrystelser og hovedpine. Desuden kan søvnrytmen blive forstyrret, hvilket betyder at man får sværere ved at restituere mellem træning og konkurrencer.

Eksperterne anbefaler at du drikker kaffe eller te og måske tager en rugbrødsmad, hvis du har brug for lidt ekstra energi.

Vitamindrik - Vitamin Well Antioxidant/Vitamin Water
Vitamin Well Antioxidant indeholder 21 gram sukker hvilket er det samme som i et glas cola, mens Vitamin Water indeholder 15 gram sukker, der er det samme som halvandet æble.

Hvis du spiser normalt er der ingen grund til at få vitamin B, C og E via dyre vitamindrikke. Desuden indeholder disse drikke fruktose, der er en meget usund form af sukker. Skal du have slukket tørsten er det meget bedre at drikke ganske almindelig postevand. Hvilket også er meget billigere.

Proteinbar - Nutramino XL Protein Bar Chocolate & Caramel
Denne indeholder 26,2 gram sukker hvilket er det samme som en Snickers. I det hele taget minder denne i uhyggelig grad om en chokoladebar, da den også indeholder sukkersirup og en del fedt. De fleste eksperter er enige om at denne proteinbar vil virke fedende på ni ud af ti som spiser den.

Hold dig i stedet til  mad, som indeholder mange proteiner. Det kan være æg, kød eller mælkeprodukter.

Konklusionen af ovenstående er at det er meget sundere og billigere at holde sig til almindelige fødevarer, frem for at kaster sig over slankebarer, proteinbarer, vitamindrikke og energidrikke.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner