Slankenyt

Det er en myte at man taber sig af at spise frugt. Tværtimod siger forskerne. Sundhedsstyrelsen har i meget lang tid sagt at man skal have mindst 6 stykker frugt om dagen, men for den del af danskerne som er overvægtige, kan dette være en meget dårlig ide. Dette viser en ny stor metaundersøgelse.

Professor i folkesundhed David Allison fra University of Alabama, der er blandt verdens førende forskere i fedme og ernæring, siger at der for overvægtige er stor sandsynlighed for kalorieindtaget fra frugten bliver lagt oven i det daglige kalorieindtag og derfor er ødelæggende for en slankekur.

Professoren er medforfatter til undersøgelsen som er offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition og konklusionen er at selv om man spiser mere frugt fører dette ikke til et vægttab.

Danske forskere er enige i at man opfatter frugt som en vigtig del af en slankekur, og mange slankekure foreslår netop frugt som et ideelt mellemmåltid, men det er netop en rigtig dårlig ide, da det fører til at man tager på i stedet.

Faktisk giver et æble og en banan 200 kalorier og hvis dette lægges oven i dagens kalorieindtag, giver det en vægtøgning på 2 kilo på et år. Er man overvægtigt skal frugten faktisk erstatte en kage eller dessert for at den kan føre til et vægttab.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner