Slankenyt

Prøver du at tabe dig, eller er du bare påpasselig med din vægt og hvad du spiser, er der ekstra grund til at passe på hvis du har sovet dårligt eller for lidt. En helt ny undersøgelse fra Uppsala University viser manglende søvn øger sandsynligheden for at du lægger usunde og fede fødevarer i din indkøbskurv.

I undersøgelsen deltog 14 normalvægtige mænd. Halvdelen sov normalt mens den anden holdt sig vågne. Mændene kendte på forhånd ikke til forsøgets formål, men næste dag fik de hver 300 kr. til at handle for i et supermarkedet. Det viste sig at dem som ikke havde fået sovet købte varer, der indeholdt 9% flere kalorier og vejede 18% mere end de varer som gruppen der havde fået søvn købte.

Dem der led af søvnmangel havde desuden et højere niveau af hormonet grehlin, som øger sultfølelsen.

Forskerne mener derfor at have dokumenteret at hvis man ønsker en sund livsstil er det vigtigt at få tilstrækkeligt med søvn. Især hvis man er på slankekur, eller bare er bekymret for ens vægt. Danske læger er af samme holdning og gør opmærksom på at tidligere undersøgelser har dokumenteret at manglende søvn øger lysten til sukkerholdige fødevarer.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner