Slankenyt

Det er en almindelig opfattelse at der er en sundhedsmæssig risiko ved at være overvægtig. En ny undersøgelse foretaget af forskere ved University of California Davis School of Medicine tyder på at det er nødvendigt at revidere denne opfattelse.

I undersøgelsen indgår 51.000 amerikanere i alle aldre, som er blevet fuldt i 6 år, hvor man har set på deres risiko for at dø.

Det viser sig at dem, som har et BMI der klassificerer dem som undervægtige, har dobbelt så stor risiko for at dø som normalvægtige.

Derimod skal vægten være ca. 50 kg over normalvægten før der kan siges, at der forhøjet risiko for at død på grund af fedme. Således har dem, som er klassificeret som svært overvægtig ifølge BMI målene, kun en forøget dødelighed på 1,26.

Ifølge forskerne bør man kigge nærmere på enheden BMI som bruges som bruges i hele verden som en indikator for vægt og sundhed. Enheden er udviklet af belgisk sociolog uden medicinsk baggrund, og mange forskere spekulerer på om det er den rette enhed at bruge.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner