Slankenyt

Nu er der ingen tvivl længere. Fedme i sig selv giver hjertesygdomme. Ofte har overvægtige haft en række andre faktorer i deres livsstil som har gjort det svært at afgøre om en mulig hjertesygdom er opstået på grund af fedme eller på grund af andre faktorer som f.eks. rygning eller mangel på motion.

Nu har professor Børge Nordestgaard fra Københavns Universitet sammen med forskere fra Unversity of Bristol gennemført en undersøgt 75.000 personer for at se om man kunne se sammenhænge som endnu ikke havde været påvist. Blandt andet ved at undersøge personernes arvemasse.

Antallet de tre almindeligste kendte årsager til hjertesygdomme - rygning, højt kolesteroltal og forhøjet blodtryk har været faldende over de senere år og dermed også antallet af dødsfald på grund af hjertesygdomme. Undersøgelsen viser således at personer med for højt Body Mass Index - BMI - har 52% højere risiko for at udvikle en hjertesygdom end en normalvægtig person. Hjerteforeningens forskningschef Gorm Boje Jensen gør dog opmærksom på at rygning dog stadigvæk er en langt større risikofaktor. Således er risikoen her fire til seks gange større end ved overvægt.

Da antallet af overvægtige har været stigende kan man derfor frygte at antallet af hjertesygdomme grundet overvægt vil stige i fremtiden.

 

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner