Slankenyt

Et nyt eksperiment viser at regelmæssigt motion er bedre end en slankekur. Forskere ved Københavns Universitet har taget to grupper af moderat overvægtige mænd, hvoraf den ene gruppe skulle motionere en time om dagen, mens den anden gruppe skulle være på diæt.

Gruppen som dyrkede motion skulle spise præcist det samme som de plejede, hvilket var svært, da den øgede aktivitet medførte større sult. Den anden gruppe skulle holde en stram diæt, uden at dyrke mere motion end de plejede. Efter 12 uger havde begge grupper tabt sig gennemsnitligt 6 kg, men de som havde dyrket motion var væsentlig sundere.

F.eks. havde gruppen som dyrkede motion øget deres muskelmasse og tabt fedt, mens dem der var på diæt havde tabt både muskelmasse og fedt. Da muskler er med til at forbrænde energi er det en fordel at muskelmassen øges og ikke reduceres.

Desuden havde gruppen som dyrkede motion et bedre stofskifte og havde tabt sig lidt mere på maven end dem på slankekur. Det betyder at motionisterne har reduceret deres risiko for at udvikle type 2 diabetes og også hjertekarsygdomme, da især fedt på maven kan udløse hjertekarsygdomme.

Derfor er der god grund at bevæge sig mere og dyrke mere motion.

Du kan læse mere her

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner