Slankenyt

Pigerne i gymnasiet kæmper i dag med deres selvværd. Dette viser en undersøgelse, der er lavet af Statens Institut for Folkesundhed blandt 70.546 danske gymnasieelever.

Her er det især pigerne der gør sig bemærket i det 54 procent synes at de er for tykke. Denne andel er stigende, da Statens Institut for Folkesundhed lavede den samme undersøgelse for fem år siden, hvor der var færre som syntes at de var for tykke.

Janne Tolstrup, der er professor ved Statens Institut for Folkesundhed og som har været med til at lave undersøgelsen, fortæller at rent faktisk er en meget lille del af de piger, som anser sig selv for at være for tykke, der rent faktisk er for tykke.

Hun mener at sociale medier som Facebook og Instagram kan forklare udviklingen, da de unger gerne vil udstille sig på bedst mulig måde på disse medier, og dermed opstår der et press for at være perfekt.

Leder af Center for Ungdomsstudier, Søren Østergaard er enig med Janne Tolstrups tolkning af at udviklingen skyldes en forvrænget kropsopfattelse. Han mener at det perfekte er blevet normalt. Der er kommet gruppe af 12-tals piger, men i dag er det ikke kun det faglige der skal være til et 12-tal. Deres krop, kærester, fritidsinteresser mv. skal også være til et 12-tal.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner