Slankenyt

Ny undersøgelse slagter LCHF slankekurerne. Især i den seneste tid har mange haft travlt med at fortælle at man skulle skære ned på kulhydraterne i stedet for fedtet, men en ny amerikansk udersøgelse udført af den amerikanske læge og forsker Kevin Hall, slår fast, at man ikke skal holde igen med de kulhydratrige fødevarer som kartoftler og brød.

Kevin Hall har i mere end 10 år analyseret kostundersøgelser fra hele verden. Han undrede sig over at de fleste undersøgelser viste at de som som skar ned på fedtet frem for kulhydraterne så ud til at tabe sige mere end dem som fulgte en low carb - high fat kur, hvor man skærer ned på kulhydraterne.

Han lod det derfor komme an på en prøve. Han fulgte omhyggeligt 19 overvægtige personer. Han kunne se at ved at reducere fedtindtaget med 30 procent opnåede et større vægttab end hvis man reducrede indtaget af kulhydrater tilsvarende.

Ernæringskonsulent Ulla Skovbæch Pedersen ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet er ikke overrasket. Hun påpeger at der hele tiden kommer nye undersøgelser, som peger i alle mulige retninger, og at denne undersøgelse er ret lille, da den er baseret på kun 19 personer.

Flere nye undersøgelser tyder dog på at det mættede fedt, der tidligere har været meget uskældt måske ikke er så farligt som man troede tidligere når det gælder hjerte-kar-sygdomme. Omvendt skal man huske på at fedt er fedt og indeholder mange kalorier.

Kort sagt handler det om at spise mindre, så man indtager færre kalorier og så vil man tabe sig uanset kosttypen.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner