Slankenyt

En ny undersøgelse indikerer at skilsmissebørn har støre risiko for at udvikle overvægt, end for dem hvor forældrene lever sammen. Undersøgelsen er lavet i samarbejde mellem Databasen Børns Sundhed og Statens  Institut for Folkesundhed (SDU).

Det som har overraskest forskerne er at dette gælder uanset socialstatues. Man har således kigget på forældrenes uddannelse, erhvervstilknytning, etnisk herkomst og alder men skilsmissebørn har stadigvæk en større risiko for at udvikle overvægt.

En mulig forklaring på overvægt hos skilsmissbørn kan være at de ikke har en god madkultur. Det vil sige at man ikke i samme grad siger, at nu sætter man sig ned i ro og mag og får noget fornuftigt mad.

På Julemærkehjemmene er man dog lidt overrasket over undersøgelsens resultater. Børnene på Julemærkehjemmene er typisk 7-14 år, hvoraf 90 procent er overvægtige. På Julemærkehjemmene har man ikke flere overvægtige skilsmisse børn end hvad der gælder for hele samfundet. Børnene er typisk overvægtige fordi der er noget indvendigt i barnet som ikke fungerer. Man medgiver dog at det blandt andet kan være fordi forældrene ikke kan sammen.

Om undersøgelsen
I undersøgelsen er der benyttet data fra 6.000 børn, der begyndte i børnehaveklasse i 2013. Overvægt er i undersøgelsen defineret ud fra børnenes vægt i forhold til deres højde. Overvægtige børn er dem som ligger over 90% percentilen for børn i seks-årsalderen.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner