Slankenyt

At droppe kulhydraterne og kun spise proteiner har været en almindelig metode til at tabe nogle hurtige kilo. Nu viser en svensk undersøgelse at kvinder, som vælger en kur hvor de spiser mere kød og dropper kulhydrater i form ris, pasta og brød, har 62 procent forøget risiko for at blive ramt af en blod prop.

At tabe sig ved at skære mest muligt ned på kulhydraterne og helst udelukkende spise proteiner har ellers været en populær slankemetode blandt både danske og svenske kvinder. Den svenske undersøgelse viser imidlertid viser imidlertid at det er lige meget hvilken type protein eller fedt man vælger at spise mere af når man samtidig skærer ned på kulhydraterne.

Man har en teori om at det især er det røde eller forarbejdede kød der er synderen.

Rådet er at man i forbindelse med en kur og en generel livsstilsændring erstatter de hurtige kulhydrater som sukker, hvidt brød og pasta med grove kulhydrater som rugbrød, havregryn og andre fuldkornsprodukter. Dette sikrer at du får kostfibre, sunde fedtstoffer, vitaminer og mineraler der beskytter dig imod hjerte-kar-sygdomme.

Den svenske undersøgelse omfattede 43.396 kvinder i alderen 30 - 49, der er blevet fuldt i 15 år.

Man regner med at 25% af svenske kvinder forsøger at tabe sig ved at mindske indtaget af kulhydrater.

Desværre melder historien intet om hvorvidt det forholder sig på samme måde for mænd.

 

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner