Slankenyt

En dansk forsker har valgt at faste hver anden dag. Efter at han begyndte på kuren har han oplevet at hans blodtryk er faldet, vægten er faldet og han har fået mere tid til andet end madlavning.

Ideen opstod en dag hvor han havde spist for meget dagen før og egentlig ikke følte sig specielt sulten, samtidigt med at han via sit studium kendte til forsøg med rotter, som viste at disse levede længere hvis de kun blev fodret hver anden dag. Efter ca. en uges tid havde han vænnet sig til at kun at spise hver anden dag.

Fasten betyder at man begynder at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater, af den simple grund at der ikke er nogen kulhydrater at forbænde på fastedagen. Dermed bliver kroppen forbrændning effektiviseret, så man vil begynde at tabe vægt.

På de dage hvor han spiser, spiser han ca. det dobbelte af hvad han spiste på en enkelte dag, da han spiste hver dag. Han spiser således ikke mindre, men er alligevel begyndt at tabe sig.

En anden fordel er at han sandsynligvis kommer til at leve længere. Forskning viser at dyr og mennesker, som har et kalorieunderskud ser ud til at leve længere. Dette skyldes at kroppen skifter til et stadie hvor den er mere effektiv og selvbeskyttende. Hvis du har lyst til at prøve har han følgende råd:

  1. Gå til lægen før du begynder og få målt dit kolesteroltal, blodtryk og vitaminniveau. Efter en måned på kuren kan du gå til lægen og få det målt igen og se om det er ændret.
  2. På de dage hvor du faster må du ikke snyde ved at drikke kalorier i stedet for at spise dem. Hold dig til vand, the og kaffe.
  3. Hvis du opfatter det som surt eller ubehageligt så lad være. Gør det fordi du har lyst og af egen fri vilje.

Hvis du vil læse mere kan vi anbefale følgende artikler:

 

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner