Slankenyt

Omkring 35 procent af alle voksne ønsker sig et mindre vægttab på mellem et til fem kilo. Er du normalvægtig er der ingen grund til at bekymre sig om nogle få kilo, da de ikke har betydning for helbredstilstand. Til gengæld kan kurene ødelægge din livs kvalitet.

Flere ernæringseksperter påpeger at det sjældent vil være muligt at se om man har tabt de få ekstra kilo. Man vil højst selv kunne se det og endnu mindre vil kunne ses i ansigtet. Derimod er der megen frihed og livskvalitet hentet ved at være ligeglad med de sidste tre til fem kilo. Skal man af med de sidste kilo vil det ofte kræve en forholdsvis stor indsats, hvilket betyder at man må fravælge ting, som giver livskvalitet.

Cand. Scient i ernærning Morten Elsøe, som blandt andet er forfatter til bogen "Slut med forbudt", erinder om at man også skal huske at den tid man bruger på at tænke på at tabe sig, fratager os tid til positive tanker. I England havde man i en fireårige periode fulgt en gruppe overvægtige og svært overvægtige, som det var lykkedes for at tabe sig i den pågældende periode. Det viste sig dog at denne gruppe have større risiko for at være depressive og at have lavt selvær.

Var ovenstående brugbart? Så del det med dine venner